Avbytare: Jonas Persson, André Andersson, Carl Odell, Fredrik Odell och Johannes Jönsson.

Martin Silvhed ut - André Andersson in 83 min
Sebastian Lindahl ut - Carl Odell in 85 min
Pontus Andersson ut - Fredrik Odell in 85 min

MATCHKOMMENTARER
Nytt fint spel gav andra raka segern och en fjärdeplats i tabellen. Matchen mot Skanör Falsterbo blev flyttad från deras ordinarie IP till Tångvallas konstgräs. ÖT Smygehuk ställde upp med exakt samma startelva som förra helgen. Matchen går igång och båda lagen känner på varandra i inledningen. Att det skulle bli en tuff match med mycket fräna närkamper visste vi om. Men ibland gick det något överstyr. I den 16:e minuten spelar Patrik Lippe upp en lång boll mot Sebastian Lindahl som är ensam med tre försvarare. Sebastian lyckas vinna några motlägg och kommer ren mot målvakten. Sebastian kör en tvåfotare och går runt målvakten och kommer något ur vinkeln men lyckas ändå placera in 0-1. Detta var Sebastians 2:a seriemål i år. I den 24:e minuten har Skanör hörna. ÖT Smygehuk lyckas nicka bort och Pontus Andersson får tag i bollen precis utanför eget straffområde. Pontus driver upp bollen i ett högt tempo och spelar vägg med Sebastian Lindahl. Pontus tar sig in i straffområdet och ner mot kortlinjen där han spelar bollen snett bakåt till Sebastian Lindahl som skjuter direkt men skottet täcks. Pontus Andersson snappar upp returen och rundar kallt målvakten och rullar in 0-2. Detta var Pontus 1:a seriemål i år. I den 31:a minuten slår Martin Silvhed en hörna som Skanör får bort. Pontus Andersson snappar upp bollen igen och spelar ut till Martin Silvhed på vänsterkanten. Martin går in i banan och skjuter ett bra skott som målvakten får fingerspetsarna på och via ribban går bollen ut till en ny hörna. Hörnan slås och Christian Ahlström får på ett skott som räddas på mållinjen och ut till ny hörna. I den 32:a minuten slår Martin Silvhed en ny hörna där Sebastian Lindahl i hård närkamp kan nicka in 0-3 från nära håll. Detta var Sebastians 3:e seriemål i år. I den 41:a minuten rinner Johan Hellström igenom Skanörs straffområde och den utrusande målvakten fäller Johan, dock utan åtgärd. I den 43:e minuten kontrar Skanör snabbt då en lång boll slås mot deras toppforward som kommer 1 mot 1 mot Adam Norén. Skanörspelaren kommer fram mot målet och skjuter från nära håll men Izzettin Adigüzel gör en strålande räddning. Returen snappas upp av Skanör igen och man skjuter ett nytt skott som Izzettin Adigüzel gör en ny fin räddning på men det tredje försöket letar sig in i nätmaskorna och det är reducerat till 1-3. Ett något onödigt insläppt mål precis innan pausvilan då vi haft full kontroll över händelserna. Andra halvlek går igång och Skanör startar i ett rasande tempo och tar hjälp av medvinden som ÖT Smygehuk hade i första halvlek. I den 48:e minuten räddar Izzettin Adigüzel ett friläge. I den 50:e minuten gör Izzettin Adigüzel en briljant räddning på ett skott från nära håll. ÖT Smygehuk lyckas reda ut den inledande anstormningen och tar sakta men säkert tag i taktpinnen igen. I den 66:e minuten slår Gustav Lindquist en fin passning på djupet mot Martin Silvhed som kommer fri till vänster men den utrusande målvakten lyckas rädda. Martin fångar upp returen och spelar bollen snett inåt bakåt till en helt ren Pontus Andersson som utan problem kan placera in 1-4 och därmed sitt andra mål i matchen. Detta var Pontus 2:a seriemål i år. I den 75:e minuten kontrar en ensam Sebastian Lindahl mot två försvarare och Sebastian tar sig in i straffområdet. Sebastian ber försvararen köpa korv och får på ett hårt bra skott som målvakten gör en fin räddning på. I den 80:e minuten gör Izzettin Adigüzel en fin räddning på ett skott. ÖT Smygehuk har flera kontringsmöjligheter under sista 20 att utöka ledningen men den sista touchen är där inte hundra skärpa i. Matchen slutar med en säker 1-4 seger och ÖT Smygehuk klättrar upp på en 4:e plats i tabellen. Hela laget gör en stabil insats från målvakten upp till toppforward. I nästa match väntar Veberöds AIF på lördagen den 4:e maj klockan 14:00 på Smygehamns IP.